Salderen met zonnepanelen bij zakelijk gebruik

Zakelijke gebruikers van zonnepanelen kunnen tegenwoordig hun energiebelasting salderen. Dit betekent dat ze minder belasting hoeven te betalen als ze zelf elektriciteit opwekken met hun zonnepanelen. In dit artikel lees je alles over hoe dit werkt en of het voor jou interessant is.

Wat is salderen?

Als je zonnepanelen hebt, dan produceer je elektriciteit. Dit is een stroom die je kunt gebruiken voor jouw eigen verbruik of die je kunt verkopen aan de energieleverancier. Wanneer je meer elektriciteit opwekt dan je zelf gebruikt, dan heb je een saldo. Dit saldo kun je salderen met de energieleverancier. Je ontvangt dan geld voor het elektriciteit dat je hebt opgewekt en niet hebt gebruikt.

Hoe werkt salderen?

“Hoe werkt salderen?”

Bij zakelijk gebruik van zonnepanelen kunt u salderen. Dit houdt in dat u de geleverde energie (in kWh) verrekent met de door u verbruikte energie (in kWh). De netto-energielevering wordt vervolgens in mindering gebracht op uw jaarlijkse energiarekening. Dit betekent dat u minder energie hoeft te kopen van uw energieleverancier, en dus ook minder kosten maakt.

Voordelen van salderen

Als u zonnepanelen op uw bedrijf hebt, kunt u geld besparen door ze te gebruiken om uw eigen elektriciteit op te wekken. Dit bespaart niet alleen op uw energiekosten, maar ook op de kosten van het onderhoud van uw zonnepanelen. Als u ze niet gebruikt, hoeft u er ook geen geld aan te besteden. Bovendien kunt u bij sommige bedrijven SRE-certificaten verkrijgen voor het produceren van duurzame energie. Dit kan leiden tot fiscale voordelen of andere financiële incentives voor het bedrijf.

Conclusie

Als je zonnepanelen op je dak hebt, ben je niet alleen verantwoordelijk voor het onderhoud ervan, maar ook voor het salderen van de stroom die ze opwekken. Dit is een proces dat moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien of zonne-energiebedrijf. In sommige gevallen kan dit gratis worden gedaan, maar in andere gevallen moet je ervoor betalen.

Deze kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euros per jaar. Het is daarom belangrijk om te weten wat er precies bij komt kijken voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen. Als je bedrijf zonnepanelen gebruikt, moet je ook naar de mogelijkheid van salderen kijken. Dit kan een goede manier zijn om geld te besparen op je energiekosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *